Банско в световна класация под номер 3 за живеене, вижте подробности

loading...

 

 

 

Според британския "Телеграф" Банско има няколко основни предимства пред останалите населени места. На първо място е чистият въздух, след това идва ред на красивата Пирин планина, възможностите за ски и сноуборд в модерния ски център и възможностите за здравословен начин на живот, пише Блиц.

Британското издание отбелязва, че в курорта може да се практикува планинско колоездене, планинско катерене, преходи в гората с коне и пеша. Внимание се отделя и на традиционната кухня и хубавите местни вина, а също и на евтините цени. Гостите плащат само част от сумата, която биха платили във френските или швейцарските ски курорти.

Банско е на трета позиция в света като място за живеене и изпреварва френската столица Париж. Това сочи класация на британския вестник „Телеграф”, който и преди две години постави нашия курорт в първата тройка.

Преди зимния ни курорт са единствно областите Андалусия в Испания и Гаскония във Франция. След Банско се нареждат италианският град Парма, а френската столица Париж е на пето място.

Според медията планинския ни град има няколко основни предимства пред останалите населени места. На първо място е чистият въздух, след това идва ред на красивата Пирин планина, възможностите за ски и сноуборд в модерния ски център и възможностите за здравословен начин на живот. Британското издание отбелязва, че в курорта може да се практикува планинско колоездене, планинско катерене, преходи в гората с коне и пеша.

Внимание се отделя и на традиционната кухня и хубавите местни вина, а също и на евтините цени. Гостите плащат само част от сумата, която биха платили във френските или швейцарските ски курорти.

Доста британци притежават недвижими имоти в Банско, други пък предпочитат там да изкарват не само зимната, но и лятната си ваканция. През лятото може да се разгледа целия регион и да се видят много исторически и културни забележителности. Това е поредното признание за града под Тодорка. Първата петица в класацията на „Телеграф” е същата, както и през 2014 година.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби