Вирусът убиец изпуснат от лаборатория за тайни биологични оръжия в Ухан....?

loading...

Предполага се, че смъртоносният вирус е дошъл от секретна лаборатория за биологично оръжие, разположена в град Ухан, която е разпространила вируса, пише Blic.be.

Едва ли ще се спомене за съвременната лаборатория за сигурност, изградена специално за борба с тази инфекция. Нито вицепремиерът на Националната здравна комисия (NH) Ли Бин, нито Гао Ю, директор на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията, не казаха нищо на брифинг в Пекин в сряда, въпреки че мнозина говориха за неизвестния произход и природата на болестта. Коронавирусът е опасен, мутант, вирус от клас В, пише hindustantimes.com.

Според български портал Китай е открил лабораторията през януари 2018 г. за биобезопасност на Ухан. Лабораторията е създадена за изследване на опасни патогени, като сега широко разпространения коронавирус, за изследване и намиране на лекарство за тях - част от дългосрочното планиране след епидемията от SARS 2002-03 в Китай, когато загинаха над 700 души.

Китай е изградил лаборатория в Ухан за изучаване на ТОРС и Ебола и оттогава американските експерти по биосигурност предупреждават, че вирусът може да "избяга" от съоръжение, станало решаващо в борбата срещу епидемията. съобщава "Дейли мейл".

Сега коронавирусът, подобен на ТОРС, е заразил над 800 души там, разпространявайки се в поне 10 други страни и убивайки 25 в Ухан и околните провинции.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби