Какво трябва да знаете за работата в Англия след Брекзит?

loading...

 

До няколко дни разводът между Брюксел и Лондон ще е факт. Как ще повлия това на българите, които търсят работа на Острова?

Обратното броене до брекзит започна.

А от началото на годината от агенциите посредници за работа във Великобритания отчитат бум на българи, търсещите заетост на Острова.

Повечето желаещи са извън столицата Лондон.

Антоанета Ламбова, която е мениджър на агенция посредник, твърди, че хората се опасяват, че след брекзит ще има ограничения и се опитват да влязат преди Великобритания да излезе от ЕС.

От фирмите успокояват – до края на 2020 г. няма да има промяна в процедурите, документите или изискванията за работниците.

Брекзит засега не плаши и бъдещите студенти. Великобритания остава най-предпочитана за кандидат-висшистите.

Бъдещите студенти признават, че в други европейски страни няма разнообразие в предлаганите програми. На Острова обаче има, които са и на високо ниво.

Британските университети също полагат усилия, за да задържат качествените младежи. През последните години все повече вузове предлагат ускорени 2-годишни бакалавърски програми, които спестяват разходите за 1 година.

От консултантските фирми за висше образование са категорични, че начинът, по който се кандидатства за студентски заеми, остава същият. Единствената новост е, че при заминаване, студентите трябва да направят регистрация за уседналост, пише бТВ.

Всичко това важи до края на годината.

Дотогава Лондон и Брюксел трябва да се споразумеят за отношенията си след развода.

Експертите не вярват да има кардинални промени след това, но брекзит има потенциала да изненадва.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби