Отвратителна гавра с възрастни хора! БАБХ с потресаващи разкрития за старчески дом в Ботевград!

loading...

 

 

 

Скандални факти около храненето на пенсионери са установили инспектори от Българската агенция за безопасност на храните при проверка в Дом за стари хора “Д-р Адриян Атанасов” – Ботевград, пише “Труд”. При ревизия в кухнята на социалното заведение са установени храни с изтекъл срок на годност и ръждясали съдове.

Само преди десетина дни шефката на Дома Яница Иванова бе заснета как организира възрастните обитатели на пансиона за участие в протест в подкрепата на уличения в конфликт на интереси кмет на Ботевград Иван Гавалюгов. На 26 януари съпругът на Иванова – Цветан Иванов, бе начело на Инициативния комитет за защитния митинг за градоначалника, а пациентите на Дома бяха извозени с лични автомобили до площада пред общината за участие в протеста. Пак тогава лично Яница Иванова одобряваше плакатите в защита на Гавалюгов.

Сега инспектори от ОБДХ-София област от отдел “Контрол на храните” са се натъкнали на редица нарушения в чистотата на Дома. Установено е, че “текущата хигиена е крайно лоша”. В документи от проверката се казва още, че “част от технологичното оборудване е с наличие на корозия. Всички контейнери за отпадъци не са обезопасени с капаци”. Освен това инспекторите на БАБХ са открили в хладилници и “храни с изтекъл срок на годност”, които са били за менюто на възрастните хора. При инспекцията в кухнята на пансиона служителите на БАБХ са засекли, че “част от храните в складовото помещение, изискващи температурен режим на съхранение са извън хладилни условия”.

Факсимиле от заключенията на проверяващите

Външна фирма е поела изхранването на настанените в Дома възрастни хора след констатираните нарушения там и незабавно е разпоредено спиране на подаването на храна от мръсната кухня. Това заявиха вчера от БАБХ. “За откритите нарушения е съставен акт на лицето, отговорно за обекта – управителят на Дома. А това е именно Яница Иванова. Незабавно е спряно раздаването на храна от кухнята, храните неотговарящи на законодателството са насочени за унищожаване”, посочват още от Агенцията. Проверката е установила и лоши условия за съхранение на трапезната посуда, която е държана “в шкафове извън хигиенни условия”.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби