Гешев заповяда блокада във Варненско

loading...

 

 

Специализирана полицейска акция блокира тази сутрин входовете и изходите на варненското село Каменар. Операцията е поредня марка срещу битовата престъпност. Издирват се конкретни лица от кримиконтингента, свързани с наркоразпространение и проституция.

Според официална информация на Апелативна прокуратура, изпратена до медиите, акцията е започнала рано тази сутрин и е под ръководството на Окръжната прокуратура в морския град, предаде "24 часа".

Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията в транспорта, както и издирване на лица, които са се укрили от наказателно преследване, от изтърпяване на наказание по влезли в сила присъди. Акцент са и лица, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района и града.

Само преди седмица лично глравния прокурор Иав Гешев проведе подобна акция на територията на варненска област. 11 души с две и повече висящи дела бяха задържани при специализирана операция на прокуратурата и МВР срещу битовата престъпност в Белослав и варненското село Синдел. Именно по време на тази акция във варненско главният прокурор Иван Гешев обяви в събота, че държавата започва война срещу битовата престъпност.

Очаква се днес по-късно повече подробности за акцията на брифинг на Апелативната прокуратура във Варна.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби