Мобилизираха над 25 000 медици за борба с коронавируса, жертвите вече са повече от 1500!

loading...

 

 

25 600 медицински работници бяха изпратени в Хубей за борба с епидемията от коронавирус в Китай. Новината и цифрите яхо официално оповестени от Държавния комитет по хигиена и здраве на Китай, предава ТАСС.

„Благодарение на постоянни усилия и решителните мерки ние успяхме с голяма ефективност да намалим пика на заболяването, да отслабим разпространението на вируса“, заяви представител на Държавния комитет по хигиена и здраве.

По последна информация в град Ухан, където започна разпространението на заболяването, работят около 80% от всички лекари, мобилизирани от други части на Китай.

В същото време стана ясно, че броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 1523 - оздравели са 8096, а броят на заразените от момента на започване на епидемията превишава 66 хиляди.

Сред регионите по количество на заразените първо място заема централната провинция Хубей, където са регистрирани над 54 400 заразени, от които 1457 души са загинали, а 4774 са се възстановили.

Следва провинцията Гуандун, където заразените са повече от 1,2 хил., Хънан и Джъдзян, всяка от които са регистрирани около 1,1 хил. случая.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби