Младежка хомосексуална организация с акция “Семейство за всички”

loading...

 

 

В деня на влюбените младежката ЛГБТ организация “Действие” стартира акция “Подаване на заявление за регистрирано семейно съжителство” с надеждата това да инициира разговор по темата и в резултат на оказания натиск да се случат необходимите промени в Семейния кодекс.

Кампанията стартира на 14 февруари пред Столична община, а до днес може да се подават онлайн заявления за регистриране на семейно партньорство.

“Към момента българското законодателство не познава “регистрирано семейно партньорство”, посочват от организацията. С всички подадени заявления ние доказваме, че ни има и че имаме нужда от признаване на статута на връзките ни”, обясняват от гей организацията.

Когато бъде променен Семейният кодекс (а от “Действие” са убедени, че това ще се случи), двойките ще бъдат поканени в Общината повторно да подадат заявление за регистрация.

Българската конституция определя брака като съюз между мъж и жена. Но съществува друга административна форма двама души, независимо хетеро- или хомосексуални, да имат официално признат съюз - регистрираното семейно партньорство. То не е граждански брак, не се сключва в обреден дом или църква, не е "тайнство" и "докато смъртта ни раздели", а модерна форма на узаконяване на семейното съжителство.”, обясняват прависти. 

“Ако и вие вярвате, че всички граждани в България трябва да имат равни права и задължения, ако смятате, че правото на личен, семеен и достоен живот е важно за вас и хората около вас, ако искате да бъдете част от промяната и да заявите това, включете се в груповото подаване на заявления за регистрирано партньорство до Столична община”, приканят от младежката ЛГБТ организация.

Указания за подаване на заявленията са описани на сайта на “Действие”.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби