Откриха оръжие и бланка за криминална регистрация в офиса на Божков

loading...

Оригинална бланка на МВР с две стари присъди на Васил Божков и криминална регистрация бяха открити при ново претърсване на офиса на бизнесмена, предава Нова ТВ.

От специализираната прокуратура разпространиха и кадри. Документите, както и огнестрелно оръжие, са били заключени в каса в сградата на „Нове холдинг”.

От оригиналната бланка на МВР става ясно, че Васил Божков е бил задържан и осъждан по времето на социализма. Става дума за две присъди. Първата е от 1979 г. за незаконна тогава хазартна дейност, а втората е от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. От прокуратурата са разпоредили на главния секретар на МВР да провери как въпросната оригинална бланка е попаднала в Божков, след като трябва да е в регистрите на МВР.

Освен претърсвания в „Нове Холдинг”, бяха  иззети и предмети – движими културни ценности. По част от тях дори имало следи от пръст.  Докато разследващите опаковаха артефактите, от фондация „Тракия” реагираха остро и изпратиха снимка.

„Дошли са само с някакъв сандък, опаковат предметите в някакво фолио и се държат изключително грубо и нехуманно с представителите на фондацията. Би трябвало да се опаковат в индивидуални опаковки, които се правят в продължение на седмици. Тези индивидуални опаковки се слагат в специални контейнери, които са херметически затворени и влагоустойчиви”, заяви Десислава Видкова, PR на фондация „Тракия”.

В прессъобщение от прокуратурата контрираха, че откритите находки били съхранявани в кутии от пури и обувки, както и в кашони от памперси.

Иззетите предмети бяха откарани в Националния исторически музей малко преди 17 ч. От държавното обвинение увериха, че те ще се съхраняват по международни стандарти.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби