Решено! Купуваме 2 медикоптера

loading...

 

 

Министерството на регионалното развитие получава 20 млн. лв по оперативна програма "Региони в растеж", с които правителството ще закупи хеликоптери-линейки, съобщи народният представител Димитър Главчев (ГЕРБ).

Очаква се с тези средства да бъдат купени поне два медикоптера, а голяма част от отпуснатите средства ще бъдат похарчени за обучаване на персонал, построяване на хеликоптерни площадки и поддръжка на машините, добави зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Машините ще се използват в критични ситуации, донорски мисии и планинско спасяване. Поръчката на летящите линейки ще бъде обявена до два месеца, но не е ясно все още къде ще бъдат изградени хеликоптерни площадки за тях. Засега такава площадка ива МБАЛ "Св. Ана" в столицата.

България все още е единствената страна от ЕС, която няма развита въздушна Бърза помощ.

Закупуването на две въздушни линейки е мечтано от много поколения планински спасители, каза Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). „Ние работим непрекъснато в много тежки условия. Много често имаме пациенти, които са в тежко състояние, и които са от огромна необходимост от наличието на въздушна линейка“, добави Нешев. От ПСС обещаха да участват в този проект, подкрепяйки го както с материална база, така и със знания и умения, които са трупали в продължение на много години.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби