Елена Динева: Имах възможност да напусна страната, но нямах желание!

loading...

 

 

"Имах възможност да напусна страната, но нямах желание", това заяви в своя защита жената до Васил Божков в съда.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Елена Динева, която от години живее на семейни начала с Божков, е задържана. Тя бе с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.

БЛИЦ уточниха, че преди началото на делото Елена казала, че иска минерална вода и помолила да не бъде снимана. Въпреки това се появиха нейни снимки.

"Не съм обществена заплаха. Имах възможност да напусна страната, но нямах желание. Съпругът ми беше принуден да не се върне", каза в своя защита Динева, която допълни, че има международен паспорт.

Тя също така обясни, че през тези дни в дома й минали над 120 души - полицаи, прокурори, следователи, експерти по културните ценности и други.

"Помагах на тези хора, не защото съм мила и добра, а защото разбирам патовата ситуация. В момента съм пресирана", допълни тя.

Елена Динева все пак призна, че познава основните свидетели в делото - братята Боян и Цветомир Найденови, с които имали съвсем нормални отношения преди акцията.

Жената до Божков се оплака още, че банковите й сметки, които са само в една банка, са блокирани от първото претърсване в дома им.

"Последните 20 дни, уволнявам хора, пускам предизвестия, опитвам се да успокоя персонала. Как може в тази ситуация да представлявам обществена опасност?", допълни Динева.

Припомняме, че по-рано днес пък стана ясно, че Специализираната прокуратура е внесла искане за постоянен арест на жената до Божков.

Елена Динева от 25 години е до Божков. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става му съдружник в много фирми. В последните пет години тя е движила бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби