5 километра от водопровода Мало Бучино-Перник вече е готов

loading...

 

 

5 километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, а 6 км е направеният изкоп. Това стана ясно на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове.

„Работи се ритмично по трасето. Всеки ден пристигат по 500-600 метра тръби, които са изключително добри и качествени. Вярвам, че екипите ще се справят в срокове. Правим всичко възможно резултатите да бъдат налице за перничани. Но понякога се изисква и технологично време – за всяка стъпка, за да бъдат строителните дейности качествени“, коментира областният управител инж. Емил Костадинов.

„На резервоара и помпената станция са направени изкопите, подложен е бетона и в момента се връзва армировка за фундамента, работи се напълни обороти“, увери инж. Кирил Велиновски, представител на фирма „Монтажи“.

В изграждането на водопровода участват фирмите от Камарата на строителите –“Главболгарстрой“, „Райкомерс“, „Джи Пи Груп“ „Грома Холд“ и фирма „Монтажи“ ЕАД.

От Регионалната здравна инспекция уточниха, че обстановката е спокойна, няма несъответстващи проби по физико-химични и микробиологични показатели. По думите на здравните специалисти за периода от 13 до 19 февруари са регистрирани три енетероколити и един хепатит А. За тях няма доказана връзка между случаите на инфекциозни заболявания и качеството на питейната вода.

„Оптимистичното е, че притокът вече е над 1000 литра в секунда. Надявам се тенденцията да продължи. Авариите са под границата на нормалния работен режим на мрежата“, информира шефът на ВиК Борислав Иванов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби