Скандал стигна почти до бой в Народното събрание

loading...

 

 

В Народното събрание процедурата за избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) стана повод за остра размяна на реплики и обвинения в задкулисие.

Малкият коалиционен партньор в управлението „Обединени патриоти” (ОП) оповестиха своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС

за подкрепа на кандидата на ДПС за член на Комисията за регулиране на съобщенията Ердинч Хайрула.

Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на ОП за сметка на ДПС: „И ние се питаме от „Обединени патриоти”: Кое е управляващото мнозинство – ДПС и ГЕРБ ли са или „Обединени патриоти” и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции”.

Георги Свиленски от БСП реагира на думите на Ангелов и призова патриотите: „Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи”.

Заместник-председателят на парламентарната група на „Воля” Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са взимали решения под влияние на ДПС:  „И всъщност излиза така, че ДПС управлява с вас. Действително с кого тогава управляват ГЕРБ. Дали вие не сте откритото лице на ДПС в този парламент”.

Процедурата по избор на допълващ състав на Комисията за регулиране на съобщение доведе и до

остра размяна на реплики между „Обединени патриоти” и Атака,

като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.

Днес депутатите трябваше да изберат заместник-председател и двама членове на КРС от квотата на Народното събрание. Кандидатът за заместник-председател е само един – Кристина Хитрова. Тя е предложена от парламентарната група на ГЕРБ. От 2018 г. е главен секретар на комисията.

Четирима бяха кандидатите за членове. Ана Хаджиева е предложена от група народни представители. Деница Златева – бивш вицепремиер от служебното правителство на Огнян Герджиков, предложена от парламентарната група на БСП за България, Ердинч Хайрула – предложен от ДПС и Пеньо Пенев, който е предложение на Обединените патриоти. От тях депутатите избраха двама – Ана Хаджиева и Ердинч Хайрула.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби