Толкова безумен опит за обир никога не се беше случвал

loading...

 

 

20-годишен студент по право в УНСС опита да обере каса на "Изи Пей" в столичния кв. "Разсадника" с маска срещу коронавирус на лицето. Поискал 4000 лева от касиерката, показал и дулото на пистолет под якето си, но тя го изгонила, а той безропотно избягат, съобщава в. "Телеграф".

Неуспешният опит Майкъл Михайлов направил преди няколко дни, като бил арестуван в сряда вечерта в дома му. Новината за арестувания студент потвърди вчера главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Майкъл, който е първа година студент по право в УНСС, влязъл в касата на "Изи Пей" с дебело яке и маска на лицето. Не се сторил подозрителен на служителката. Попитал я любезно дали има 4000 лв., а тя му отговорила положително.

Изведнъж той се приближил към нея и леко разгърнал якето си, като й показал дулото газов пистолет, разкриха разследващи. Наредил й да му ги предаде незабавно, а тя му се разкрещяла и го изгонила. Явно не очаквайки такава реакция, студентът се стресирал, подвил опашка и си тръгнал.

Камери обаче заснели случая и за два дни криминалистите разбрали кой е въпросният човек.

Разследващите решили да атакуват Майкъл в дома му в кв. "Люлин". Щом нахлули у тях, младежът признал всичко.

Споделил, че преди време взел 5 бона от лихвари, които държали заложна къща. Намерението му било да дава пари на лихва на свои състуденти и познати и така да печели. Бизнесът му обаче не потръгнал и лихварите си поискали парите. Майкъл нямал възможност да ги върне, затова пристъпил към отчаяния ход с опита за обир.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби