Извънредни разкрития за китайския турист, умрял в Банско

loading...

Паника в курорта няма, но се взимат всички необходими превантивни мерки и при най-леките признаци на неразположение на гостите и персонала на туристическите обекти

Починалият в хотел в Банско британски гражданин от китайски произход преди няколко дни е пристигнал в България от Лондон, където живее от дълги години, съобщиха от Съюза на туристическия бизнес в курорта. От там добавят, че от началото на зимния сезон не са имали гости от Китай. Снощи мъжът се почувствал зле и загубил съзнание.

Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му. Тялото е транспортирано към болницата в Благоевград и е назначена медицинска експертиза. Очакват се резултатите от аутопсията на 55-годишния мъж.

Д-р Ангел Кунчев разкри от коронавирус ли е умрял китайският турист в Банско По предварителни данни, починалият британски гражданин от китайски произход в хотел в Банско е имал сериозен сърдечен проблем и е претърпял операция миналата година.

Персоналът и гостите на хотела са под наблюдение, предава Блиц. Справка за конкретния случай, както и за това имало ли е гости от Китай и другите азиатски държави, които пострадаха най- много от заразата, направиха и от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

„Той е роден и живял отдавна във Великобритания, така че това въобще не може да бъде свързвано с това, което се случва в Китай в момента“, каза за БНР Зорка Тумбакиева.

„Засега всички колеги са единодушни, че ние не сме имали туристи, пристигащи от Китай“, добави тя. Паника в курорта няма, но се взимат всички необходими превантивни мерки и при най- леките признаци на неразположение на гостите и персонала на туристическите обекти.

„Имаме изключително добре оборудван медицински център. Всеки, който има нужда от някакви изследвания може да ги направи в града“, каза още Зорка Тумбакиева. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби