Кой е най-пикантният сос в света?

loading...

 

 

Обичате ли люто?

Ако да, вероятно сте фенове на чили, табаско, сос кристал, люти чушки и пикантни подправки. Ако не сте чувствителни към пикантното, вероятно бихте се съгласили, че тези сосове и съставки са леки. Лютото се определя по скалата на Сковил, а гореспоменатите добавки варират от 450 до 5000 единици.

Джелапеньото варира от 2500 до 8000 единици.

А можете ли да си представите колко точно лют е най-пикантният сос на света? Mad Dog 357 № 9 Плутоний, произведен от Ashley Foods, е 1,125 пъти по-пикантен от най-лютия пипер от джалапеньо. Той е 9 млн. единици и „жестоко пиперлив“, съобщават от foodpanda.
Направен е от 60% чист екстракт от капсикум/вид пипер/ и това е всичко. Нивото на топлина е толкова екстремно, че опаковката идва с големи смели надписи отстрани, предупреждаващи клиентите да се използва само като хранителна добавка. Не бива да се консумира направо при никакви обстоятелства и не докосвайте нищо по тялото си. Ако го направите, ще съжалявате. Този продукт е един от най-чистите, най-горещите и най-концентрирани екстракти от пипер на Земята.

В крайна сметка е кръстен на плутоний - радиоактивен и силно експлозивен елемент.

И една капка е достатъчна да предизвика паника, докато дойде момента на прогресивно приятно изгаряне. Ако сте смел да го опитате, то най-добре е да бъде в комбинация с тежки и мазни меса.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби