Нинова: Къде е водата на Перник, г-н Борисов?

loading...

 

 

Председателят на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно- изборната конференция на БСП - Перник. Тя поздрави партийната организация за победата на местните избори, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на партията. "Вашата енергия и работа направиха победата в Перник възможна. Благодарение на вас имаме кмет и увеличени общински съветници", каза лидерът на БСП", каза Нинова. "Точно преди един месец Бойко Борисов каза - до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма. Нещо повече - вместо от чешмите, водата се лее по улиците.

Преди месец и половина Борисов заяви: "Правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. за капитал. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева", отбеляза Корнелия Нинова по темата с водата на Перник. Тя допълни, че министърът на околната среда Емил Димитров е огласил стряскащи данни- 40% от ВиК дружествата работят без разрешително. "Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийно състояние, а на 100 не е ясен собственикът", отбеляза лидерът на БСП. "Оценката за 10-годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна- провал заради некомпетентност, кражби и никакъв контрол", коментира Нинова. Лидерът на БСП обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората- те плащат все по високи цени за вода и стоят на режим.

"Други кризи заглушиха водната, но тя стои не само в Перник, а в цялата страна. Никой от ГЕРБ не понесе отговорност - нито кметът, нито областния управител. Понесоха я коалиционните партньори от "Обединени патриоти".

Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа. Нашата задача е алтернативата на този модел на управление- конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол", заключи Корнелия Нинова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби