Синът на Божков - Антон на свобода срещу 1 млн. лева гаранция

loading...

 

 

Синът на Васил Божков - Антон, е на свобода срещу 1 милион лева гаранция! Пусна го Специализираният съд пусна, а прокуратурата ще прецени дали да протестира решението. Така Антон Божков може още тази вечер да излезе от ареста.

Припомняме, Божков-младши бе привикан на разпит преди два дни, а по-късно същия ден бе и задържан. Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева. Магистратите прецениха, че Динева е общественоопасна и е знаела за престъпленията, извършени от съпруга ѝ, обвинен като ръководител на организирана престъпна група.

На самия Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече подготвя документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му – Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби