Премиерът Борисов: Това е вид война, вкарвам армията!

loading...

 

 

Премиерът Бойко Борисов вкарва армията в борбата с коронавируса по отношение на защитните облекла и производството на маски, стана ясно след извънредното заседание на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Министър-председателят отново призова да не се създава паника. "Това е вид война. Холивудските продукции само това бълваха. Надали ще научим някога кой гад го свърши това, но сега берем последствия в трилиони загуби", обяви Борисов.

"Oбсъдихме колко твърди и гъвкави да бъдат срещу коронавируса, тъй като научните среди не могат да ни кажат с какво се лекува и колко време ще продължи", каза той и допълни, че нито една държава членка на ЕС няма необходимия запас от облекла.

"Никой не можеше да предвиди че подобно нещо може да се случи", каза премиерът. 

Всеки час в училище да започва с припомняне на мерките за лична хигиена, нека учителите да преценят, особено когато забележат дете или родител, че е болен - веднага да се праща в болница, заръча Борисов. И напомни, че храни и у нас, и в Европа, има достатъчно хранителни запаси и няма никаква нужда от презапасяване. "После ще хвърляте храни", предупреди той.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби