Няма такова нещо! Жена под карантина отиде на пазар край Пловдив! Полицията я издири!

loading...

 

 

10 души са нарушили карантината си в Пловдивско! Вчера жена от Куклен, завърнала се от Италия, вместо да остане под карантина, е напуснала дома си и е отишла в магазин. Сезирани били МВР, които са я издирили и са я върнали в дома ѝ. Трима души в село Борец също са били върнати принудително по домовете си. 

Пробите на 7 души от Пловдив са изпратени снощи за тестване за COVID-19. Към момента няма нито една положителна за хора от града и цялата област, съобщи областният управител Дани Каназирева. Докато в Пловдив все още няма потвърден случай, но десетки хора са под карантина, медицинските заведения вече са в трескава подготовка за заразата. 

142 легла в държавни и частни болници в Пловдив ще бъдат отделени само за заразени с коронавирус, съобщи областният управител, цитиран от TrafficNews. 45 легла има в УМБАЛ "Св. Георги", оборудвани с распираторни апарати, 20 са леглата в Окръжна болница. Отделения с готови легла ще предоставят безвъзмездно за лечение на болни и частните болници, сред които "Каспела", "Св. Каридат", "Еврохоспитал" и "Пълмед". 

При усложняване на положението в Пловдив има готов кризисен план за действие, като болница "Св. Мина" ще се превърне в инфекциозна за всички заболели. Вече текат и подготовките за преобразуването на медицинското заведение.

Проф. Илиян Дойков, шеф на „Каспела“, е готов да отдели един от блоковете на болницата, за да съдейства. Той разказа още, че са закупили 25 хиляди маски, както и предпазни костюми. Дава 17 легла, ако са по едно в стая, а ако се настаняват по двама души - 24 стаи. Първите облекла били размер S, втората партида XL.

Оказа се обаче, че има сериозен проблем с липсата на защитници облекла във всички болници в Пловдив и областта. Чакаме ги всеки момент, обясни областният управител.  В заявката са включени 67 защитни облекла, над милион маски и още толкова ръкавици, като количествата са за цялата област. В момента не се наблюдава бум на сигналите към Спешна помощ, обясниха от службата.

Днес пресконференцията в Областна управа бе дадена извън сградата поради мерки за сигурност.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби