Турция спира полетите към европейски страни до 17 април!

loading...

 

 

Турция обяви, че спира полети до и от девет европейски страни, включително Германия и Франция, предаде агенция Фокус. Решението влезе в сила от 14 март и ще продължава до 17 април.

Държавата предприе мерки за спиране на разпространяването на коронавируса. Междувременно в страната бяха открити три нови случая на заразени с вируса, като общият им брой стана пет, пише турското англоезично издание Hurriyet Daily News.

"След първите ни два случая потвърдихме три нови случая, които са били в контакт с тях и са от едно и също семейство", каза на пресконференцията министърът на здравеопазването Фахретин Коджа. "Всичките пет случая са пряко свързани", каза той пред репортери и добави, че двама от пациентите имат проблеми с дишането.

Министърът напомни също така, че турските граждани, които посещават чужди страни, ще трябва да си вземат 14 почивни дни и да прекарат времето си в самоизолация от 16 март. Бременните жени и жените в отпуск за кърмене, хората с увреждания и над 60 години, с изключение на мениджърите, ще имат право на 12 почивни дни и ще прекарват времето си в самоизолация от 16 март, поясни Коджа.

Министърът на транспорта Кахит Турхан обяви, че Турция спира да изпълнява полети до и от Германия, Франция, Испания, Норвегия, Дания, Белгия, Австрия, Швеция и Нидерландия от 14 март сутринта до 17 април. Спирането на полетите влезе в сила от 05:00 гринуичко време на 14 март.

Турция заяви, че в зависимост от развитието на вируса и разпространениетому този списък може да бъде актуализиран.

Междувременно в писмо за упълномощаване, подписано от вътрешния министър Сюлейман Сойлу, се казва, че Турция ще затвори цялата граница за пътници, идващи от девет европейски страни.

Директорът на "Турски авиолинии" Билал Екши коментира, че компанията ще предостави на пътниците, закупили билети до деветте държави с "най-добрата форма на възстановяване и условия за смяна на датата" в светлината на мерките.

На 12 март Турция обяви, че затваря училищата за една седмица и университетите за три седмици до 16 март. Беше взето и решение спортните събития да се провеждат без зрители до края на април, за да може разпространенето на коронавриуса да бъде овладяно.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби