Строги мерки за "Столипиново"! Пълна карантина, ако има нарушения!

loading...

 

 

"Темата е изключително деликатна и единствената причина е да се отлага затягането на мерките, е за да не ескалира напрежението в тази част на града". Това заяви обласният управител Дани Каназирева ясно на извънредно заседание на местния Кризисен щаб за проблемите в „Столипиново“.

“Ако засиленото полицейско присъствие и предупрежденията не помогне обаче, ще бъде въведена пълна карантина” предупреди Каназирева. “Ако те сами не се изолират, ще се наложи ние сами да ги изолираме. Това са мерки, които пазят тях.  Полицията съвместно с РЗИ ще следи карантинираните” подкрепи решението и шефката на РЗИ Танчева- Манчева.

Разбираме обществените нагласи и исканията на хората за по строги мерки в този квартал. Но това е деликатна тема и не искаме ескалация на напрежението. Не редки са случаите на агресията в района и тогава Бърза помощ трябва да влиза с полиция. Ако не се спазват мерките, ще преминем към по-строги мерки, предупреди областният управител. 

Според кмета на "Източен" Иван Стоянов днес обстановката в "Столипиново" е спокойна, мерките се спазват и няма напрежение.

Каназирева обясни, че медицинският щаб следобед ще реши дали да не разкрие денонощен кабинет там.

По думите й на 12 март МО е изпратило в Пловдив 2500 маски, които са раздадени на МВР, Окръжна болница и Спешна помощ. С приоритет при получаването им са хората от първа линия.

Каназирева нарече несериозни внушенията, че проф. Мурджева е затаила възможността МУ да разкрие лаборатория за тестване на заразени с коронва вирус.

"Вчера бе взето решение такава лаборатория да бъде разкрита в УМБАЛ “Свети Георги”. Но изчакваме закупуване на още един апарат и консумативи. За тази дейност са необходими 3 основни и помощни помещения. Всички в този град работим заедно. Трябва да не бъдем негативни, а единни в това положение", посочи Каназирева.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби