Потвърдиха се новите случаи на коронавирус в Пловдив! Съпругата на лекаря е сред тях

loading...

 

 

РЗИ - Пловдив потвърди, че още трима пловдивчани са дали положителни резултати на тестовете за корона вирус. Това са случаите, за които ви информирахме в събота.

Шефката на Здравната инспекция д-р Танчева Манчева оповести положителните проби пред БНР. Заразените са две медицински сестри, които са били контактни на лекаря от Спешното отделение на частната болница “Пълмед”.

Припомняме, че той бе един от първите двама пловдивчани с положителни проби.

Третата положителна проба от на COVID-19 от новите е на неговата съпруга.

Изчакват се пробите и на други пациенти и медицински персонал, които са имали контакт с лекаря от Спешното, преди той сам да се карантинира. 

„Има стандартни мерки, които се приемат, когато в дадена болница се установи наличие на коронавирус. Искам да уточня едно нещо:  положителни проби на медицински персонал, не значи, че  ще затворим болницата.  При такива случаи се правят следните мерки -  уточняваме отделението, което спира да работи, докато се дезинфекцира за 24 часа.  Ако то е ново отделение, за което не се е подозирало, то може цялото да се превърне за лечение на коронавирус”, каза ген. Мутафчийски на въпрос какви мерки ще се вземат в Пълмед в Пловдив, след като още три случаи в болницата бяха потвърдени.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби