Каракачанов изплаши коронавируса

loading...

 

 

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов изплаши коронавируса – воеводата се е тествал за COVID-19 преди 5 дни, резултатът е отрицателен. Това съобщи самият Каракачанов, предаде Нова телевизия.

Като свърши извънредното положение, поне месец ще бъде необходимо на фирмите, за да възстановят дейността си. "Ако бъдат притиснати от банките - ще фалират", каза още той.

Основният ресурс на България е земята, а тя се използва на примитивно ниво, обясни Каракачанов и допълни, че липсва овощарството, животновъдството, зеленчукопроизводството и от там - преработвателната дейност.

Преди години е имало проучвания, че българската земя може да изхранва население от 32 милиона души. Сега може да ни липсват основни варива като боб и леща. По думите му благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на коронавируса е по-ограничено, отколкото в други държави в Европа. 

При най-малкото сътресение нещата се разклащат. Българското земеделие беше оставено на принципа, че "пазарът определя", добави още той. Когато падне извънредното положение, вместо да тръгнат по чуждите брегове на други държави, чрез ваучери българите да посетят родните курорти, добави Каракачанов, като апелира да се помогне на българския туризъм.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби