Земята изчезва от Слънчевата система

loading...

Астрофизикът Пол Сатър твърди, че Земята може да бъде изхвърлена от Слънчевата система. Въпреки че самият Сатър признава, че това е малко вероятен сценарий, астрофизикът не изключва подобно развитие в бъдеще.

Звездите, минаващи покрай Слънчевата система, могат да привлекат Земята към себе си и да я завлекат в междузвездното пространство, гради хипотези ученият.
Сатър допълва, че когато Земята се окаже изхвърлена в междузвездното пространство, тя ще трябва да се скита около нашата галактика и животът на нея неизбежно ще изчезне. Всичко това може да се случи, ако Земята е привлечена от гравитационното въздействие на преминаваща покрай нея звезда. Учените наричат ​​това явление

„Проблем с три тела“ или когато взаимодействието на три тела в космическото пространство е по-малко предвидимо, от взаимодействието само на две. При взаимодействието на три тела всяко изместване или отклонение може да доведе до значителни промени в най-кратък период от време. В същото време учените от НАСА обявиха, че около нашата Слънчева система има стена с гореща плазма, която я отделя от междузвездното пространство. Това вероятно е „защита“ на нашата система от звездни тела и планети.

източник: retro.bg
 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби