Първи тежък случай на коронавирус в Пловдив

loading...

 

 

Рязко се е влошило състоянието на 50-годишния мъж, който се оказа заразен с коронавирус в Пловдив. Това научи Glas.bg.

Този е и първият тежък случай в града. Мъжът е интубиран снощи и диша с помощта на респиратор. Мъжът беше преместен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Св. Георги".

50-годишният пациент е бил приет първоначално в МБАЛ ”Св. Пантелеймон”, известна още като бившата Втора градска болница. Преди около седмица е тестван за коронавирус, тъй като проявявал симптоматика, но пробата му била отрицателна.

След около пет дни медик от лечебното заведение се е усъмнил в истинността на резултата и е настоял да се направи втора проба за COVID-19.

В петък сутринта е излязъл резултатът, който потвърдил заболяването. Пациентът е с десностранна пневмония и са му осигурени медикаментите, които се прилагат за лечение на коронавирус.

Шест са жертвите от коронавирус в България. Последният починал е в Кюстендил и е издъхнал в събота следобед, съобщи генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Само за последното в денонощие в страната са издъхнали трима души. Жертвите са от София, Благоевград и Кюстендил.

18 са новите случая на заболели от коронавирус днес. Общо случаите стават 331. 122 души са в болници, 8 са интубираните.

Има и двама оздравели у нас. Единият изписан е от "Пирогов", а вторият от ВМА.

"Най-вероятно ще ни сполети съдбата на Италия, Испания... Това ще се случи, ако тези хора, които виждаме по улицата, не се приберат вкъщи", заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

"Още не сме започнали. Положението го удържаме може би с карантината, но няма такъв бум, какъвто има в другите държави. Добрата новина за момента е, че нямаме толкова много жертви. До момемнта имаме петима починали", заяви още генералът.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби