Бракониери избиха рибата! Извадиха 3 мрежи от яз. „Ястребино”

loading...

 

 

Бракониерите продължават да избиват рибата напук на карантината - от водите на язовир "Ястребино" са извадени три бракониерски мрежи с риба. Акцията на водоема е извършена от екип на Централната рибно-опазваща организация клон Ястребино, съобщи ръководителят й Шенол Хасанов.

Бракониерите са проследени от доброволците на ЦРОО с термокамера. Слизат до язовира пеш. Във водата, в ръкава под село Росица, са пуснати три мрежи всяка с дължина по 50 метра. Час след поставянето им са извадени от екипа на ЦРОО.

В мрежите са открити три шарана - единият от тях с тегло над 10 кг, три бели риби и около 20 кг каракуда. Рибата е освободена във водата.

Това е поредната успешна акция на ЦРОО клон Ястребино за по-малко от седмица на язовира, съобщи БТА. "Наглост от страна на бракониерите. Знаят, че проверките ни зачестяват и въпреки това, не се спират", коментира Хасанов. По думите му в мрежите започват да се улавят различни по вид екземпляри, защото сега рибата започва да се движи - доплува по местата си за пускане на хайвера, допълни той.

Акциите на доброволците ще продължат, но и ИАРА трябва да заработи, категоричен е Шенол Хасанов.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби