Наш лекар: Днес се наложи да извърша първата си интубация на пациент с COVID-19...

loading...

 

 

Български лекар разказа от първо лице за борбата срещу коронавируса.

"Чакането свърши. Днес се наложи да извърша първата си интубация в COVID интензивното отделение, в което работя. Битката започна“- тази изповед чрез пост във Facebook наш лекар, работещ в германска болница. Той описа кратко как един медик минава през пандемията и кое му дава кураж всеки ден отново да се впуска в борбата.

Анестезиолог-реаниматорите са хората на бариерата между земята и небето - така д-р  Таблов описва професията си. Работи в провинция Бранденбург и е част от екип старши спешни лекари, които са на първата линия  при масови кататрофи и бедствия. В 18-годишната си практика е виждал какво ли не, но сега признава, че борбата с COVID-19 пречупва хладнокръвието му.

„В душата на всеки медик в момента има много неизвестни. Ще мога ли да помогна на пациента, ще мога ли да предпазя себе си от тези всички рискове, ще се разболея ли аз самият? Ако се разболея колко тежко ще се разболея? Защото никой лекар не е застрахован, че в утрешния ден няма самия той да стане пациент“, казва д-р Борис Таблов пред Нова тв.

В цялата провинция Бранденбург има 1 000 болни от коровирус и само 4 смъртни случая до този момент. Болницата, в която д-р Таблов работи все още не е запълнила капацитета си. До този момент в неговото отделение има само един болен от COVID-19. Налага се да бъде интубиран точно в негова смяна.

„Беше си някаква форма на предизвикателство. Аз бях дежурен в така нареченото „COVID-19  интензивно отделение“ и се наложи на осъществим интубацията, тоест поставяне на изкуствена тръба в трахеята, за да може след това с дихателен апарат да подпомогнем функцията на белия дроб“, разказва Таблов.

Вижте още във видеото:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби