Борисов: Да уморим хората ли иска президентът? Ако наложи вето, вадя ГЕРБ от залата

loading...

 

 

Ако президентът наложи вето, вадя ГЕРБ от залата. Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на Румен Радев по време на посещението си в завод в Смолян.

Припомняме, че по-рано днес президентът се обърна към народа с изявление във връзка с удължаването на извънредното положение. И застана зад тезата, че мизерията не е спасение от кризата.

Тази сутрин му се обадих да изкажа съболезнования за баща му. В такъв тежък за него ден, нямам морал да му отговарям”, посочи Борисов.

Не искам да коментирам мизерията не е спасение, реална помощ, а не безлихвени заеми и формулата 60/40. На третия ден, в който кажат /б.е. Националния оперативен щаб/ надолу сме – министърът на здравеопазването ще отмени всички заповеди. Не мога да отговоря точно днес на всички тези нелепици, които е наговорил. Европейската комисия прие вариант 60 на 40 и стотици фирми вече са се записали. Може много да му отговарям в такъв тежък за него ден, но аз не бих си го позволил. Нямам такъв морал", посочи Борисов. 

Мерките пък той сравни с грижата на един родител, който много си обича детето и когато трябва да го заведе на ваксина или на зъболекар, детето плаче, дърпа се. На майката и бащата им е криво, че детето страда, но го водят на тези манипулации, да са спасят живота му.

"Това мога да кажа, толкова и нас ни боли. Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето, аз ще извадя ГЕРБ от залата да оставим народа без извънредно положение, да уморим хората. Да говорим буквално - това е предложил днес той - да наложи вето, като някоя дърта свекърва", каза премиерът.

Борисов остро разкритикува президента по отношение на изказването му за цензура. Премиерът посочи, че от сутрин до вечер той, правителството и щабът са пред журналисти и отговарят на всички въпроси, а Радев си чете от листа посланията в изолирана зала, без възможност за каквито и да е дискусии. „Каква цензура, бе?“, ядоса се Борисов. „Аз съм от сутринта от 8 часа подложен на живо на питания – и за първия сняг в Смолян ме питайте, ако искате. Коя цензура. На живо си, ако искаш ме удари с микрофона“, остро отвърна Борисов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби