Десислава Танева: Магазините задължително да продават родна продукция!

loading...

 

 

Големите хранителни магазини ще започнат задължително да предлагат местна продукция – даже, ако се наложи да бъдат накарани със закон да правят това. По този начин земеделският министър Десислава Танева коментира на брифинг в МС протестите на Сдружението за модерна търговия срещу проекта на правителството за осигуряване в търговските обекти на български продукти.

От бизнеса обявиха, че мярката би убила конкуренцията, би довела до компромис в качеството и т.н.

Десислава Танева нарече всичко това „манипулации“: „В тези условия на криза значи може пенсионер с 240 лв. пенсия да я дари за битка в тази криза, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговския оператор с ен на брой обекти, генериращ такива доходи, да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му в провинцията? Това е нон сенс, за всеки български държавник е унижение да коментира злоупотребата с мрежата, която са създали с годините“.

По думите ѝ вече се готви Постановление на Министерския съвет, а също и законодателна инициатива. Законът е такъв и регулациите са такива, каквито се приеме да бъдат, подчерта Танева.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби