Свидетелите срещу Васил Божков с по-яка охрана от президента

loading...

 

 

Жестока параноя тресе братята Цветомир и Боян Найденови, по известни като Малките Цеки - бившите съдружници на Васил Божков, които първи надигнаха глас миналия декември срещу схемите му, ощетили хазната със стотици милиони. В резултат на техните сигнали прокуратурата погна милиардера с 11 обвинения и той духна в Абу Даби, но братята явно са на мнение, че дългата му ръка може да ги достигне и от Близкия Изток.

Боян и Цветомир се движат с охрана, на която може да завиди и пазеният от НСО президент Румен Радев. Те всеки ден сменят автомобилите и маршрутите, по които се движат, за да не могат евентуални атентатори да налучкат режима им. Общо 12 души на две смени се грижат за сигурността на Цеките, които всеки ден сменят кабинетите в централата на хазартната си компания "Ефбет".

Найденови не се доближават до прозорци и достъпът до тях минава през два поста бодигардове дори за елементарна дейност като подпис на документ. Освен това всичките им служители ежемесечно минават детектор на лъжата, за да не се окажат "пробити" от Васил Божков.

Бронирани коли и противокуршумни жилетки са част от ежедневието на двамата бизнесмени и семействата им, а техни бизнеспартньори се чудят колко дълги нервите им ще издържат да живеят под подобна обсада. „Ние сме подали сигнали до главния прокурор, специализираната прокуратура за заплахите за убийство, които Божков ни отправя", твърди Цветомир Найденов, обаче няма намерение да разчита държавата да го пази от бившия съдружник.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби