Рецесия потопява икономиката ни, Караниколов търси компромис с търговските вериги

loading...

Рецесията, която засегна вече Франция и световната икономика, ще засегне и нашата. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ министър Емил Караниколов.

Той коментира мрачната прогноза на Световната банка, според която до догодина нашата икономика ще е в рецесия, като изтъкна, че има и една добра новина – очаква се ръст от 3,9% през 2021-ва. 

„Има сектори, които са засегнати. Хотелиерството е най-засегнато, защото бизнесмените имат кредити, които не могат да връщат. Ще има действия на банките. Франция е в страшна рецесия. Това, което се случи в световната икономика, ще стане и в България“, добави той.

Всички трябва да направят компромис, за да спечели българският производител, а търговските вериги да работят и да получаваме качествени стоки на по-добра цена, заяви министърът. 

На въпроса дали наистина нищо не е знаел за кредитът, който Българската банка за развитие отпуска на колекторска фирма той отговори неясно. 

"Не трябва да има нито един министър, който да определя кой ще спечели обществени поръчки, кой ще спечели безвъзмездни евросредства и кой ще взима или кой не кредити. Ако аз викам директорите на ББР и им казвам „този да, този – не“, ще нося политическа отговорност затова. Нашата работата е да следим и ако се вреди на имиджа на банката, да предприемем действия", каза Караниколов. 
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби