Лекари за излекувания военен: Когато се събуди, не помнеше какво му се е случило

loading...

 

 

Медици от пловдивската болница "Пълмед" разказаха как е протекло лечението на изписания 49-годишен военнослужещ от Карлово.

Лекарите от лечебното заведение споделят, че са много щастливи след добрата развръзка и ще продължат да работят с пълни сили.

„Пациентът беше приет в не толкова тежко състояние. Имаше температура, кашлица, отпадналост. При направените изследвания и потвърдената проба се видя, че има тежка дихателна недостатъчност. Наложи се интубация. Бяхме учудени, защото той сам слезе от линейката и видимо нямаше сериозен проблем. 7 дни беше на апаратна вентилация.

След като излезе от комата, каза, че е много щастлив, че ни вижда. Нямаше спомени за датата и това, което му се е случило. Спазихме препоръките за лечение с хлорохин, антибиотици. Предполагаме, че се е заразил от негов близък, който е бил в Англия", разказаха лекарите на първа линия. По думите им от болницата са изписани още двама пациенти с COVID-19, но техните случаи били по-леки.

Това е първият случай на излекуван пациент, който е бил интубиран. Общо трима са излекуваните - другите два случая не са били тежки.

Мъжът е поставен под задължена карантина от 28 дни.

В момента има трима настанени с коронавирус, като едната жена е с придружаващи заболявания и е на апартна вентилация.

Вижте още във видеото:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби