Маски като хероин! Скриха 148 000 бройки в дрехи и чанти, митничари ги засякоха

loading...

 

 

148 000 недекларирани защитни маски бяха открити в камион с дрехи и обувки на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево".

Товарният автомобил е пристигнал на пункта от Турция и според представената транзитна декларация е превозвал стоки от Турция за Словакия. При извършената щателна митническа проверка митническите служители откриват недекларирани в представените митнически документи 31 кашона, съдържащи 148 000 броя защитни маски за лице, във фабрични опаковки.

При проверката е било установено още, че камионът превозва и 9254 декларирани спортни облекла, чанти, обувки и артикули с обозначения на световноизвестни търговски марки, за които има съмнение, че са фалшификати.жители откриват недекларирани в представените митнически документи 31 кашона, съдържащи 148 000 броя защитни маски за лице, във фабрични опаковки, съобщиха от Агенция "Митници".

"Марковите" стоки са били задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Контрабандните маски също са били иззети. Срещу шофьора на автомобила, който е български гражданин, e съставен акт за нарушение на Закона за митниците, допълват от митницата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби