Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска облекчаване на мерките

loading...

 

 

Да се види как в държавите в Европа започват облекчаване на мерките и в България да започне поетапното им облекчаване. Това предложи пред Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея се създавал административен хаос и напрежение и даде за пример декларациите за минаване през КПП-тата на областните градове.

Нинова се обяви за връщане на парламентарния контрол. Той бил необходим, за да се зададат и въпросите на гражданите. Някои от тях се оплаквали, че банките били съгласни да отложат кредитите им, но с по-високи лихви. "Така те стават по-скъпи", посочи Нинова.

Според нея помощта за хората и бизнеса трябва да се съчетае, както правели в държавите от ЕС.

Лидерката на БСП благодари и на всички общински председатели на партията за за организирането на дарителски кампании.

"Ние предлагахме положението за българските стоки да бъде въведено със закон и конкретни мерки. Съмнявам се това постановление да сработи, то няма да даде резултат. В него пише, че търговските вериги трябва да предлагат регионална българска стока. Те го правят и сега. Няма какъв процент да бъдат стоките, колко да е площта, на която се предлагат. Просто се заковава сегашното положение", обясни лидерът на БСП по отношението на постановлението на Министерството на земеделието за предлагане на българско производство в големите вериги магазини у нас

"Смятам, че този въпрос трябва да бъде трайно уреден, а не в рамките на кризата. Българските земеделци получават по-малко финансиране от европейските. Това трябва да се предоговори Българското земеделие има диспропорция - много голяма част зърнени култури се финансират за износ, а много малка част от финансирането отива за плодове, зеленчуци и месо. Държавната политика трябва да се насочи към тяхното финансиране", смята Нинова.

Според нея неразумните предложения трябва да се критикуват. Нинова заяви, че няма чуваемост, а от управляващата партия върви по принципен път, който следва от години и гласи, че "щом е предложено от опозицията, то е лошо".

"Ние предложихме за семействата, останали без работа, минимална заплата. Отхвърлиха го с много груб спор. Сега се приеха 375 лв. за тези семейства, което е твърде недостатъчно. Но щом е предложено от ГЕРБ, то се приема", заяви лидерът на БСП.

Нинова обясни, че поведението на БСП не е на обидени хора, а на такива, които държат на институциите. Според нея извънредното положение не може да бъде безконтролно. Тя разкри, че много хора я търсят, за да я попита с какво им помагат част от мерките.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби