18-годишен ром с хладно оръжие ограби и се изгаври с възрастна жена

loading...

 

 

С нож и ножица 18-годишният ром Райко нахлул в дома на самотната баба Милка в село Звездец, за да ограби спестяванията й. Успял да вземе близо 80 лв., а след това се гаврил с нея. Това стана ясно днес, след като шефовете на Апелативната и Окръжната прокуратура в Бургас Любомир Петров и Георги Чинев, заедно с шефа на Областната дирекция на МВР ст. комисар Радослав Сотиров посетиха 92-годишната жена.

Жестокото престъпление е станало на 16 април. Освен парите грабителят взел и стационарния й телефон. Той е внук на жената, която се е грижела за пострадалата. Нападателят, който е криминално проявен, е задържан за часове, направил е пълни самопризнания

По време на срещата с 92-годишната жена прокурорите Любомир Петров и Георги Чинев, както и старши комисар Радослав Сотиров увериха пострадалата, че досъдебното производство ще приключи в максимално кратък срок и обвиняемият ще бъде предаден на съд.

Прокурор Любомир Петров подчерта, че противодействието на битовата престъпност остава във фокуса на прокуратурата и това не се е променило въпреки въведеното в страната извънредно положение. Той припомни, че още преди в България да започне пандемията от COVID -19, по разпореждане на Главния прокурор Иван Гешев, е създадена организация по отношение дейността на прокуратурата относно борбата с битовата престъпност.

В  малките населени места е организирано активно полицейско присъствие, осъществявано чрез мобилни екипи, съставени от служители от отделите „Криминална“ „Икономическа“ и „Охранителна полиция” към ОДМВР - Бургас и Районните управления. Регулярно към екипите се включват и служители на жандармерията. С актуални проблеми и сигнали за престъпления или различни нарушения могат да се ангажират и районните инспектори, каза ст.комисар Сотиров.

По време на срещата стана ясно, че 18-годишният извършител не е осъждан, но е криминално проявен за кражба и наркотици. Грози го наказание от 3 до 10 г. лишаване от свобода за извършения грабеж и от 2 до 8 г. за блудствени действия, разясни прокурор Георги Чинев.

"Решителността на прокуратурата и полицията в борбата с битовата престъпност е повече от категорична. Целта е осезаемо снижаване на посегателства, произтичащи или свързани с битовата престъпност. Връзката с местната власт в тази посока също е от съществено значение“, заяви прокурор Чинев.

При посещението си в с. Звездец двамата прокурорите и старши комисар Радослав Сотиров бяха придружени от кмета на община Малко Търново Илиян Янчев. Обсъдена бе криминогенната обстановка в региона, като след разговора прокурор Георги Чинев обяви, че съвсем скоро започва съвместна специализирана операция на полиция и прокуратура, насочена срещу незаконния дърводобив, който е и основният проблем за жителите в общината.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби