Какво ще се случи с туризма след отварянето на границите

loading...

 

 

Пътуванията няма да изчезнат от живота ни, въпреки икономическата криза. Няколкото месеца в изолация няма да променят навиците, развити през годините. 

Светът не се ограничава до четири стени и когато окончателно се отворят границите, ще искате да наваксате и промените ситуацията.

Експертите в туризма дават противоречиви прогнози какво ще бъде пътуването след изолация.

Например, според тях хората ще спрат да наемат апартаменти в Airbnb.

Туристическите експерти казват, че с параноята, свързана с хигиената, туристите ще започнат да избират верижни хотели, където сапунът е запечатан и кърпите се сменят всеки ден. 

Не е известно как апартаментът е почистен в Airbnb след други обитатели, така че услугата ще престане да бъде толкова популярна.

Други ги оборват и твърдят, че апартаментите, наети чрез Airbnb са по-евтини от хотелите и тъй като туристите ще са с по-малко доходи, те ще търсят по-достъпни опции.

Доверието в туристическите агенции ще изчезне. Много туристически агенции вече са на фалита, не знаят какво да правят и как да се държат с клиентите си. Има десетки излъгани туристи, които не са си получили парите за пътуванията.

Затова специалистите прогнозират, че ще пътуваме все по-често сами.

В крайна сметка се оказва, че в случай на проблем с авиокомпании и хотели е по-лесно те да се решават директно от самия турист. Оказа се, че допълнителната връзка на агенцията в тази верига не опростява проблема, а само ги създава.

Нашествие в цяла Европа. Експертите смятат, че след като седят у дома, без да пътуват, хората ще обикалят из Европа, за да видят колкото се може повече. Така на практика ще има повече пътувания за по няколко дни, колкото да се наситим отново на свободата си.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби