Двама от Асеновград са били контактни с интубираната санитарка, която вече е здрава!

loading...

 

 

 

Двама асеновградчани са контактни на санитарката с COVID-19 от пловдивската болница „Пълмед“, която беше отписана от този свят, но която вече е здрава, стана ясно от заседанието на Общинския оперативен щаб в Асеновград. Единият пациент е с травми след претърпян пътен инцидент. Изписан е за домашно лечение и същевременно е поставен под домашна карантина. На втория карантината вече е изтекла без проявена симптоматика.

Инспекторът от звеното на РЗИ – Пловдив в Асеновград докладва и за друг случай – бивша медицинска сестра, лекувана от различно заболяване в инфекциозна клиника в Пловдив през март тази година. Тогава е била тестувана за COVID-19, като резултатите са били отрицателни. Преди няколко дни е проявила симптоми на грип и с цел превантивна мярка отново е изпратена в пловдивска инфекциозна клиника, за да бъде изследвана.

Още една жена е изпратена за тестуване в „Пълмед“. Нейният син работи в Банско и през месец януари е посетил Асеновград за кратко. Тя е имала само главоболие. Направен й е бърз тест, след което пациентката е насочена от личния си лекар към пловдивско лечебно заведение, където е тестувана с PCR тест. Засега няма потвърждение или данни за случай на жител на община Асеновград, заразен с новия коронавирус.

От МБАЛ – Асеновград не са изпращани нови проби за изследване за COVID-19. Управителят на лечебното заведение доктор Иван Червенков съобщи, че една пациентка е приета с хронична дихателна недостатъчност. Той е категоричен, че при нея няма съмнение за коронавирус.

Повечето случаи, пристигащи в МБАЛ – Асеновград към момента са кардиологични. А в Детското отделение на лечебното заведение има само един пациент. Новото звено за прием на заразени с COVID-19 лица е напълно готово и до края на настоящата седмица се очаква оборудването му с апарати и легла.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби