Вълчев: Полушамански ни обясняват, че срещу нас стои невидим враг

loading...

„Ако е вярно това, че рано или късно всички ще преболедуваме, тогава в момента какво точно правим“, пита в студиото на бТВ проф. Даниел Вълчев.

Той е декан на Юридическия факултет на СУ и бивш министър на образованието. 

Кризата в момента е достатъчно сериозна, за да я оставим само в ръцете на правителството, коментира той.  Според него обаче има въпроси, на които обществото не получава отговор. Не стана ясно кой взема решенията, каза професорът. 

„Решенията, които засягат правата и ограниченията на хората ги взема правителството. Ако нещата не са добре – ще бъде отговорно, ако са добре – ще бъде победител“, коментира Вълчев.

Според него другият въпрос е знаем ли какво се случва. „Вече един месец се води дебат да бъдат ли правени тестове или не. За да можеш да решиш която и да е криза трябва да знаеш какво стои срещу теб. Това което ние досега разбираме от едни полушамански изказвания, е че срещу нас стои невидим смъртоносен враг“, коментира Даниел Вълчев. Според него се правят заключения, които нямат статистическа стойност.

"Като общество трябва да положим усилия, но в името на какво?", попита още проф. Даниел Вълчев. 

„Имаме 30 000 лекари, 340 болници и 53 000 легла. Ако се наложи да водим военни действия, на 50 ранени ще се предадем ли“, попита още проф. Даниел Вълчев.

Според него правителството реагира на време, но от тук нататък какви са мерките, посочи той.

„На 20 март е издадена заповед за ограничение на посещенията в парковете при 20 нови случая на ден. Сега ги отменят при 40 до 90 нови заразени на ден. Излиза, че причините за това не са медицински“, заключи Вълчев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби