Магическата сила на пръстена

loading...

От много отдавна пръстенът се смята за най-мощния амулет на властта. Ето защо именно този предмет е обект на различни ритуали в света на магията, а съвременните езотерици почти го боготворят. 

Пръстените се използват като символи за бракосъчетание, за да маркират младоженците, а в древността са използвани като инструменти, в които за крити отровни вещества.  ръстенът е един от малкото предмети от бита, който може да се похвали с удивително дълголетие.

В древни времена из египетските земи се е считало, че носенето на пръстен не е знак за украшение, а е източник на специални сили.

Пръстените са служили като талисман, който да е винаги с хората и да ги предпазва от лошо влияние. С две думи – пръстенът е бил приеман като магически символ. Променял е своята сила и смисъл според формата и цвета си.

Така например се е смятало, че обикновените кръгли пръстени се населяват от духове. Ето защо мъртвите са били погребвани без пръстени, за да не може душата им да напуска тялото. В същото време обаче е съществувало и друго поверие, съгласно което пръстените са предпазвали човешкото тяло от нашествие на злонамерени духове, служели са един вид като предпазна стена.

Пръстените  били и защита срещу болести. През Средновековието в Европа е имало специални пръстени срещу най-разпространените заболявания.

На особена почит са били пръстените от копитата намагаре или от щраусови кости.

Днес ние сме лишили пръстените от всички им магически свойства и гледаме на тях повече като на ритуални украшения. Те са неизменна част от сватбените церемонии, например.

Пред петнадесети век в Русия младоженците са носели железен пръстен в знак на тяхната сила, а младоженките – златни в знак на нежност и чистота.

В древен Рим пък женихът е подарявал преди сватбата на родителите на невестата гладък метален пръстен, като символ на своето благосъстояние и способността му да издържа бъдещата си съпруга.
В Перуджа, Италия, до ден-днешен се съхранява пръстен с аметист, който според легендата Йосиф дарил на Мария в знак за вярност. От този пръстен се счита, че тръгва модата на венчални халки със скъпоценни камъни. 

Магията на пръстените е в тяхната безкрайност – те нямат начало и край.

В днешно време пръстените имат по-скоро практично значение. В началото те са използвани като аксесоари само за момичета. Били изработени от камък и нямали никаква стойност.

Хората, които вярват в магичните способности на пръстените, не носят по много от тях.

Интересно е, че магьосниците носят по един, най-много два пръстена.

Материалът, от който е изработен пръстенът, също има специфично значение – от него зависи дали притежателят на пръстена ще постигне целите си.
– сребро – то развива интуитивното, обвивааурата на притежателя в тайнственост и вълшебство;
– злато – привлича успех и късмет. Носейки златни пръстени, хората стават по-смели и уверени;
– желязо – засилва активността и волята за живот, но правят притежателите си по-агресивни. Например, викингите са носелипръстени с железни орнаменти;
– мед – препоръчват се за хората, които искат да намерят сродната си душа, защото този метал привлича любов;
– олово – засилва добротата в човек.

За да завършите магическия ефект, е от значение на кой пръст ще носите пръстена.

– палец – пръстен на този пръст се препоръчва за хората и избухлив и емоционален нрав. Така ще погасят малко от огнения си темперамент и ще облекчат стреса;
– показалец – по правило, там слагат пръстен скромните хора, тези които не искат да се открояват. По този начин повишават самочувствието си и стават по-смели;
– среден – на този пръст пръстенът функционира като талисман. Помага на притежателя си при взимането на важни решения;
– безимен – ако искате да привлечете любовта и романтиката в живота си, носете пръстен точно на безименния пръст;
– кутре – пръстен на кутрето носи успех в бизнеса, развива мисленето и гъвкавостта.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби