Президентът Радев: Поклон пред паметта на всички загинали в името на Европа

loading...

 

 

По повод 75 години от края на Втората световна война, президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн

 

Двамата ще присъстват и на тържествена церемония по издигане на знамето на Европейския съюз по повод Деня на Европа пред сградата на президентската институция. На събитието са поканени председателят на парламента, министър-председателят и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

 

Президентът заяви, че влизаме в нов етап от историята на Европа. "Поклон пред паметта на всички загинали в името на Европа", каза той.

 

В криза, в каквато сме в момента, а тя е многопластова, има много компоненти - основните са здравният, социалният, икономическият, има вероятност всички тези фактори да преминат и към политическа криза, коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

 

Най-важното е да търсим това, което ни обединява, така че да можем да излезем по-силни, по-сплотени, по-отговорни за нашето бъдеще и за нашите граждани, каза държавният глава, попитан кой е общият интерес пред страната ни, съобщи БТВ.

 

В кратко обръщение на профила си във "Фейсбук" по случай днешния 9 май - Деня на Европа и Ден на победата, той призовава за общи усилия за промяна на Европейския съюз и той да стане по-близък до проблемите на хората и по-солидарен при кризи.

 

"Нека не забравяме и че мирът и стабилността не са даденост, нито върховенството на закона и демократичните свободи", отбеляза още президентът.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби