Ето кой ще получава ваучери за почивка на морето

loading...

 

 

Само хората на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери от държавата за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал, фармацевти.

 

Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

 

Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор.

 

„Обединихме сме около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм и само за хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени“, каза Симеонов.

 

Ваучерите ще бъдат използвани за запълване на държавните бази, а едва след като в тях вече няма свободни меса, ще бъдат използвани и частни хотели.

 

Според него от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и ресторантьорския бранш заради забраната на здравния министър да работят.

 

Засега детайлите още не са конкретизирани.

 

Работи се по различни варианти по конкретните условия, за да няма съмнения, че „за едни може, за други не“, каза министърът на туризма.

 

С отпадане на извънредното положение на 13 май ще може да се реализират пътувания с цел туризъм, съобщава pariteni.

 

Ще започне поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, изготвени са конкретни указания за това, потвърди министърът. Бройката туристи трябва да е такава, че да се спазват изискванията.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби