Депутатът Делян Пеевски с ново огромно дарение в голям областен град

loading...

Първата в региона лаборатория за PCR изследвания дари на МБАЛ – Благоевград Делян Пеевски, който е депутат от Благоевградска област.

Заедно с апаратурата, чиято стойност е ок. 100 000 лв., пристигнаха и 200 теста, пише struma.bg

Дарението бе връчено от кмета на Белица Радослав Ревански, който е упълномощен от щедрия дарител да разнася в цялата страна помощите, с които Пеевски отрупа в условията на пандемията от коронавирус българските здравни заведениея и медици. В МБАЛ – Благоевград Ревански пристигна заедно с областния лидер и 3-мата общински съветници от ДПС в ОбС-Благоевград. Ценната лаборатория бе приета от управителя на болницата д-р Огнян Митев в присъствието на шефа на РЗИ д-р К. Калоянов и управителя на онкоболницата д-р Г. Георгиев.

Точно д-р Георгиев пръв сигнализира за необходимостта от такава апаратура. Пред репортер на “Струма” той заяви, че целият Югозапад, където има няколко огнища на COVID-19, не разполага с апарат за PCR тестове. В публикацията във вестник “Струма” д-р Георгиев бе категоричен, че в Благоевград има достатъчно подготвени специалисти, които да извършват изследванията, но апаратът за PCR тестове е скъп и не е по възможностите на Общинската болница да го закупи. Затова той отправи апел за помощ чрез вестник “Струма”. За радост резултатът е налице.

Митев веднага намери помещение в МБАЛ, където ще бъде ситуирана лабораторията. За нея ще отговаря д-р Иванова.

Новата придобивка на най-голямото здравно заведение в региона ще се ползва от цялата област и ще облекчи изключително много процеса с откриването на заразените с COVID-19, изолирането им и установяването на контактните лица. До момента пробите се изпращаха за изследване в претрупаната с работа национална референтна лаборатория в София и резултатите пристигаха в Благоевград с дни закъснение.

С поредния си жест Делян Пеевски затвърди репутацията си на най-щедрият дарител в условията на настоящата пандемия. От началото на март до момента той е дарил в пари, предпазни средства, техника и храна няколко милиона лв., а само преди седмица направи дарение от 700 000 лв. на Пазарджик, за да предотврати продажбата на 360 дка общинска гора до с. Црънча.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби