Пада карантината за пътувания в ЕС

loading...

 

 

От днес за краткосрочни бизнес пътувания до Европейския съюз няма да има карантина. В това увери в сутрешния блок на Би Ти Ви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

 

По отношение на сезонните работници препоръката на Министерство на външните работи е да се пътува само в краен случай. Бавно, с премерен риск се връщаме към нормалността, каза външният министър.

За евентуален нов мониторингов доклад, Екатерина Захариева отбеляза, че не очакваме нов мониторингов доклад от Европейския съюз. Тя посочи, че България е единствената държава, която се придържа към критериите за бюджетен дефицит.

 

Външният министър увери, че няма промяна в позицията на Европейската комисия и няма нищо различно от миналата есен. Няма да има нов мониторингов доклад и няма промяна за мониторинга върху правосъдието. Някой е направил копи-пейст от доклада от миналата година, когато докладът още не бил излязъл, смята външният министър.

 

Вицепремиерът изтъкна, че реформите не се правят заради някого, а заради българските граждани. Реформата е процес и тя трябва да продължи, настоя Захариева.

 

Тя подчерта, че докладът за сътрудничество и проверка не може да възпрепятства по някакъв начин пътя ни към чакалнята на еврозоната.

Във връзка с присъединяването на Северна Македония в Европейския съюз и дали България може да бъде спирачка към това, Захариева отбеляза, че единствено и само те мoгат да бъдат спирачка към влизането си в ЕС, а не България.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби