Кои места са опасни за посещаване след отпадане на мерките?

loading...

 

 

Много от мерките срещу разпространение на коронавируса отпаднаха напълно, а някои частично. Все пак сега вече могат да се посещават молове, фитнеси, заведения, музеи и кина.

 

Въпреки това опасността от заразяване с COVID-19 не е отминала. Имайте едно наум, когато посещавате някои от следните места:

 

 

Фитнес зали

 

Властите постепенно започнаха да отпускат мерките, свързани с коронавирус пандемията. Фитнес залите отвориха отново врати на 18 май и макар и капацитетът им да е ограничен, то опасността от заразяване с COVID-19 не е малка.

 

„Не забравяйте, че болен човек преди вас може да е кихнал и да е докоснал повърхността, която пипате. След това вие можете да докоснете окото или устата си и да се заразите“, алармира американски лекар.

 

 

Молове

 

На 18 май врати отвориха и моловете. На този етап всички клиенти могат да пробват дрехи, но задължително условие е това да се случва през една пробна. Въпреки това, не забравяйте, че дрехите се пробват от десетки клиенти, което увеличава опасността да се заразите с коронавирус, пише "Дарик".

 

 

Фризьорски салони и салони за маникюр

 

В държави като Италия и Турция фризьорските салони отвориха врати през май. В Европа се очаква да започнат да отварят и салоните за маникюр. При двете места рискът от заболяване от коронавирус е голям, тъй като дистанцията между клиентите и коафьорите/маникюристите е малка.

 

 

Детски площадки

 

От 14 май у нас е разрешен достъпът до детски площадки. Макар и струването на много деца и родители на едно място да е забранено, не бива да забравяме, че детските площадки се използват от много хора.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби