Закопчаха мъжа, изнасилил и ограбил 75-годишна жена!

loading...

 

 

Мъж на 36 години е арестуван за тежкото престъпление в русенското село Ценово, при което бе изнасилена и ограбена 75-годишна самотноживееща жена. Той е задържан вчера за срок от 72 часа, като са му повдигнати три обвинения. Това съобщи днес окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

 

Престъплението е извършено около 23.00 часа на 20 май тази година. Сигналът постъпил в полицията в 10.40 часа на следващия ден. Мъжът проникнал с качулка на главата в дома на жената, като преди това спрял електричеството. Изнасилил я и откраднал 60 лева. Не са й причинени телесни повреди.

 

По случая беше организирана специализирана полицейска операция съвместно с жандармерията. Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Велико Търново и от Окръжната прокуратура в Русе.

 

Георгиев информира, че на мястото на престъплението е извършен оглед и са иззети вещи. Пострадалата жена е разпитана, като с нея са работили психолози. Извършена й е и съдебно-медицинска експертиза.

 

Жената посочила мъжа като автор на престъплението. Познавала го от сбирки на религиозна общност в селото, които тя посещавала.

 

По време на разпита мъжът, който досега не е осъждан, признал извършеното по предявените му три обвинения. Обяснил пред разследващите, че първоначално не е замислял престъпление, като мотивът му бил изцяло сексуален. Казал, че било лично отношение към жената, към която "имал някакви симпатии". Доказателствата на този етап сочат, че решението за отнемането на парите било спонтанен акт, като не става въпрос за човек, който разбива жилища и влиза в домовете на възрастни хора, за да извършва грабеж, пише "Труд".

 

Георгиев обясни, че мъжът има психично заболяване - умствено изоставане. Назначена му е съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да даде отговор на въпроса дали той може да носи наказателна отговорност. В зависимост от това ще бъде внесено в съда искане за постоянното му задържане под стража.

 

От прокуратурата информират, че наказанието за изнасилване е от две до осем години затвор, за грабеж - от три до 10 години "лишаване от свобода", а за противозаконното влизане в жилището през нощта - от една до пет години затвор.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби