В кои случаи на болки в корема трябва веднага да потърсим лекар?

loading...

 

 

Стомахът може да боли по съвсем различни причини. Това може да бъде обичайно подуване на корема или диария след ядене на несъвместима храна, но в някои случаи болката в корема може да сигнализира за опасни заболявания. В такива случаи е необходимо спешно да се обадите на лекар. Ето как да определим кога имаме спешна нужда от лекар.

 

 

Треска

 

Коремната болка, заедно с температурата, показва, че възпалението е започнало в организма. Това може да бъде както апендицит, така и развиваща се инфекция, например, стомашен вирус или чревен грип.

 

Струва си да обърнете внимание дори на малка температура от 37 градуса. Колкото по-рано ви види лекар, толкова по-бързо ще бъде възможно да разпознаете и излекувате назряващата болест.

 

 

"Отдалечаване" на болката

 

Случва се и когато изглежда, че болката в корема не може да бъде локализирана, тъй като отстъпва на други места. Понякога хората бъркат инфаркта за болка в стомаха. Ето защо, ако почувствате коремна болка, която е локализирана някъде по-високо, може да е болка в сърцето. Не винаги това са предвестници на сърдечен удар, но във всеки случай трябва да се обадите на лекар и да стесигурни, пише zdrave.to.

 

 

Странна цветна диария

 

Болките в корема често са придружени от повръщане и диария. По цвета на изпражненията можете да определите става ли дума за болест. И така, едно от най-опасните е черният цвят. Той говори за кървене в храносмилателните органи. Не забравяйте обаче, че това може да се случи след прием на определени лекарства, например, активен въглен или желязо.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби