Млад лекар спаси жена в двора на болницата в Пазарджик

loading...

 

 

Млад лекар от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик спаси жена, припаднала в двора на болницата.

Д-р Иван Китов я видял на сълбите пред Родилна зала и веднага се притекъл на помощ. Жената се оказва в безсъзнание, без пулс и без признаци за дихателна дейност. Д-р Китов я обръща по гръб и започва сърдечен масаж.

 

Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев , който след малко се озовава на мястото, помага за възстановяване на пулса и дишането на жената, изпаднала в клинична смърт. Д-р Николай Недялков и д-р Гергана Анчева са медиците от дежурния екип на Спешно отделение , които заедно с дежурните медицински сестри и санитари поемат случая.

 

61-годишната жена от с. Семчиново е прехвърлена с носилка до Спешно отделение, където реанимационните дейности продължили. След като била стабилизирана, пациентката е освободена за домашно лечение, след като отказва да бъде настанена в болницата.

 

Ръководството на МБАЛ-Пазарджик изказа огромната си благодарност и уважение към д-р Иван Китов от Акушеро-гинекологично отделение и началника на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев за бързата и адекватна реакция при спасяването на човешки живот.

 

"Бъдете здрави, за да продължавате да лекувате и помагате на хората, ръководени от Хипократовата клетва. Вашият професионализъм и компетентност за пореден път показват, че в болницата работят изключително отговорни медици. Гордеем се, че имаме такива лекари- Хора с големи сърца и Професионалисти!", написаха във Facebook страницата на медицинското заведение.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби