Казаха каква е официалната причина за смъртта на мъжа в Минеаполис

loading...

 

 

Смъртта на чернокожия Джордж Флойд, която провокира погроми в САЩ, е настъпила в резултат на удушване и е определена като убийство. Това потвърди официална съдебномедицинска експертиза в Минеаполис.

 

Криминалистът на окръг Хенепин установи, че смъртта се дължи на „спиране на сърдечно-белодробната дейност поради свиване и удушаване на шията“. Освен това смъртта се квалифицира като „убийство“.

 

Първоначално лекарите не свързват причината за смъртта на Флойд със задушаване, съобщават световните издания.

 

Според семейния адвокат на Флойд Бенджамин Крамп, независима аутопсия, извършена по искане на семейството на починалия, също разкрива, че смъртта на Флойд „е убийство, причинено от задушаване поради притискане на шията и гърба“. Според адвоката това е установено от „световноизвестните криминалисти Майкъл Баден и Алиша Уилсън“.

 

Баден заяви, че "никакви други здравословни проблеми не са причинили смъртта".

 

Според Крамп "смъртта на Флойд е определена като убийство на офицери, които са му се подигравали, задържайки го повече от осем минути."

 

Според него представената информация доказва умисъл и служи като основа за повдигане на обвинение за убийство от първа степен на офицер Дерек Чавен, пише pogled.info

 

Властите решиха да наложат полицейски час в Ню Йорк, в който се проведоха протести след убийството на Флойд. Комендантският час се въвежда от 23.00 (6.00 българско време във вторник) и ще бъде отменен в 5.00 (12.00 по българско време).

 

Генералният прокурор на САЩ Уилям Бар разпореди изпращането на специални сили във Вашингтон и Маями за потушаване на безредиците.

 

Припомняме, че след убийството на Флойд в градовете в САЩ започнаха погроми. Много градове са връхлетени от бунтове и грабежи. Основната цел на различните банди са административните сгради и полицейските управления.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби