Втора аутопсия: Убитият от полицията Джордж Флойд е бил заразен с коронавирус

loading...

 

 

Според доклад след смъртта на Джордж Флойд, убит от полицията в Минеаполис, той е бил заразен с коронавирус SARS-CoV-2. Това се доказва от назалния тампон на убития. Аутопсия на тялото на афроамериканец, който почина в резултат на прекомерно острите действия на полицая, разкри наличието на вируса COVID-19, сочи доклад от медицинския отдел на окръг Хенепин, Минесота. Въпреки това COVID-19, който води до инфекция, не е изиграл решаваща роля за неговата смърт. Флойд не е имал симптоми на това заболяване, пише Forbes.

 

Флойд почина на 25 май в резултат на прекомерна употреба на сила от полицията. След това избухнаха протести в десетки американски градове, които в крайна сметка прераснаха в погроми и грабежи.

 

Официалната причина за смъртта на Джордж Флойд, както следва от заключението на криминалистичния експерт на окръг Хенепин, е убийство, в резултат на което се е стигнало до „сърдечен арест“ поради натиск върху шията по време на задържането. Докладът споменава и други „значими състояния“ на организма на починалия: артериосклеротична болест на сърцето, хипертонична сърдечна болест, интоксикация с фентанил и скорошна употреба на метамфетамин.

 

Аутопсия, поръчана от семейство Флойд, заключава, че причината за смъртта е задушаване.

 

Що се отнася до коронавируса, още на 3 април Флойд е имал положителен тест за него. Симптомите на заболяването обаче не се появиха.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби