Повечетo българи смятат, че COVID-19 е биологично оръжие!

loading...

 

 

България е №1 по вярване в конспирации за COVID-19. Това сочи проучване на "Галъп Интернешанъл", проведено през март сред 28 държави от 4 континента.

 

От всички участници в проучването българите са най-подозрителни към произхода на заразата.

 

58% от българите смятат, че коронавирусът е създаден умишлено като биологично оръжие. Тази теория подкрепят и в Еквадор и Палестина

 

На другия полюс пък са босненците, като едва 16% от тях са на мнение, че COVID-19 е лабораторно създаден. 18% от англичаните и японците също не вярват в умишленото разпространение. Пандемията от коронавирус даде почва на редица конспиративните теории.

 

И още – мнозинството от българите смятат, че заплахите от COVID-19 са преувеличени. 72 на сто от анкетираните са на мнение, че опасността не е голяма. Това нарежда страната ни на трето място по скептицизъм, след Босна и Херцеговина и Северна Македония, предава Bulgaria ON AIR. 

 

В рамките на няколко месеца стотици конспиративни теории заляха интернет пространството. Според една от тях заразата може да се лекува чрез консумацията на метилов алкохол. Според друга 5G мрежите са източник на инфекцията. А най-широко застъпената е, че вирусът е създаден в лаборатории.

 

А най-подходящото място за разпространение на конспирации продължават да са социалните мрежи, където милионите мнения стигат дори и до изобретяването на нови теории.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби